Baroque Murals

Yvon Tordoir, een jonge Antwerpse streetartist, nodigt drie andere kunstenaars uit om grote muurschilderingen te maken midden in de stad. Elke kunstenaar heeft een stijl die Tordoir kan linken aan een thema, meester of techniek uit de barok.

 

4 kunstenaars

De aankondiging van 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' inspireerde Yvon Tordoir om op zoek te gaan naar collega artiesten streetart die elk op hun manier een niet te ontkennen link hebben met de barokke stijl. Samen zullen ze vier grote muren in het centrum van de stad omvormen tot barok geïnspireerde kunstwerken. Vier kunstenaars, vier stijlen die vier aspecten van de barok op hun manier bij elkaar brengen: schilderkunst, architectuur, grafiek en typografie.

Astro

Greg Astro uit Parijs creëert in zijn werken een eigen wereld met de subtiliteit van schaduw en licht, de kracht van kleuren en dieptes. Hierdoor ontstaat een optische illusie van een ruimte die er niet is. Zijn werk lijkt heel erg op de clair-obscur techniek die systematisch werd toegepast in de barok. Zijn energie en originaliteit maken van Astro een van de grote internationale straatartiesten van deze tijd.

Smug

Sam Bates is een Australische graffitikunstenaar die in Glasgow woont en is beter bekend als Smug. Hij maakt gigantische, hyperrealistische muurschilderingen in grote kleurcontrasten. Zijn werken hebben steeds terugkerende thema's zoals de dood, vergankelijkheid, overdaad van vorm en heftigheid van gevoelsuitdrukking. Op en top barok dus.

el Mac

Miles MacGregor uit Los Angeles gaat op het eerste zicht heel realistisch te werk, maar als je dichter bij gaat kijken, zie je dat zijn portretten opgebouwd zijn uit fatcap (dikke spuitkop van een spuitbus) lijnen. Door de overlapping van de lijnen creëert hij volume en diepte. Zijn werk wordt gekenmerkt door een strijd tussen licht en donker en lijkt op die manier heel erg op etsen van Rembrandt.

Rise One

Yvon Tordoir uit Antwerpen is al 20 jaar gepassioneerd door het schilderen van letters. Naast een opleiding in de schilderkunst en grafisch ontwerp blijft graffiti en streetart zijn grootste passie. Hij maakt vooral kalligrafische en figuratieve motieven. Een combinatie zoals je ze ook terugvindt in de hoofdletters van oude barokke teksten.

Doorlopend te zien vanaf 1 juni 2018.

Astro

Smug

El Mac

Rise One

Aerosol kings 

2018 Antwerp

Belgium

info@aerosolkings.com

www.aerosolkings.com

Follow us on: